Inbraakverzekering & SchadevergoedingenWaar moet je op letten?

Als er bij je wordt ingebroken brengt dit vele gevolgen met zich mee. Zo is er hoogstwaarschijnlijk schade gemaakt aan de woning om deze te kunnen betreden, zijn er waardevolle spullen meegenomen en is het gevoel van veiligheid van de bewoners sterk beïnvloed.

De emotionele waarde die iemand heeft bij zijn eigendommen kunnen niet worden verzekerd en meestal niet worden vervangen. Denk hierbij aan de vakantiefoto’s die op de laptop stonden of het erfstuk van een overleden opa of oma.

De financiële waarde van een eigendom kan gelukkig wel worden verzekerd en met de juiste verzekeringen na een inbraak voor een deel of volledig vergoed worden.

 

Er wordt in Nederland jaarlijks bij meer dan 64.000 woningen ingebroken. Het is daarom zaak de juiste maatregelen te treffen om dit te voorkomen.

De Inboedelverzekering

Met een goede inboedelverzekering ben je verzekerd tegen de diefstal van je waardevolle eigendommen en aan eventuele schade binnen de woning. Nadat je aangifte hebt gedaan bij de Politie kun je met je ‘bewijs van aangifte’ bij de verzekeraar een claim doen op de waarde van je gestolen spullen.

Tip: Zorg dat je een inventarisatielijst maakt van je meest waardevolle spullen inclusief foto’s. Dit is zowel handig voor de politie (identificeren van gestolen eigendommen) en voor de verzekering.

De Opstalverzekering

Schade aan de buitenkant van de woning wordt gedekt door een opstalverzekering. Hierbij kun je denken aan het raamkozijn die schade heeft geleden of het raam dat is ingeslagen.

Beide verzekeringen gelden alleen als een inbreker met geweld de woning heeft betreden. Hierdoor worden inbraken via een open raam of deur niet gedekt.

Korting op je premie?

Sommige verzekeraars geven korting op de premie voor de verzekering voor goed beveiligde woningen.

Wil je weten of jouw verzekeraar hier ook aan mee doet? Neem dan contact met ons of uw verzekeraar op.

Hoe kunnen we je helpen?

Informatie nodig voor optimale beveiliging? Vraag een gratis consult bij ons aan!