Huisbeveiliging Tipsdie je waarschijnlijk niet kent!

inbraak preventie tips

Een goede strategie bedenken voor huisbeveiliging is geen rocket-science. Door slimme oplossingen toe te passen in het beveiligen van je woning is een inbraak al snel te voorkomen & de potentiële schade (denk aan schade aan de woning of gestolen eigendommen) te beperken.

Wij hebben een aantal tips uiteengezet waar je in eerste instantie niet meteen aan zult denken bij het beveiligen van je woning maar die in de praktijk toch zeer effectief blijken te zijn.

Met de juiste maatregelen is de aantrekkelijkheid voor een inbraak aanzienlijk te verlagen. Hier alvast een aantal tips om je op weg te helpen. – Preventie is de dochter van intelligentie

TIP 1Bouwkundige Beveiliging

Focus in huisbeveiliging als eerste op de bouwkundige beveiliging van je woning. Onder bouwkundige beveiliging verstaan we de bouwkundige aspecten van je woning zoals de sloten, deuren, ramen, de schuifpui, het glaswerk etc.

Dit is het eerste waar een inbreker de situatie op inschat: “Hoe gemakkelijk kan ik hier binnen komen?”, zal hij zichzelf afvragen. Het is daarom van groot belang om de basis goed te verzorgen. Hiervoor gebruiken wij de basis beveiligingsdriehoek.

Zorg voor sloten die bestand zijn tegen het ‘trekken of uitboren van de cilinder’ (Deze sloten kun je herkennen aan het SKG** of SKG*** keurmerk), het beveiligen van je glas met een inbraakwerende coating en voor goede buitenlampen met bewegingssensor om de inbreker in een spotlight te zetten.

Bekijk de 3 grote valkuilen in het beveiligen van je woning voor meer informatie over de basis principes voor het beveiligen van de bouwkundige aspecten van je woning.

TIP 2Kluis

Stop je meest waardevolle spullen in een degelijke-, gecertificeerde kluis.

Als je de bouwkundige beveiliging van je huisbeveiliging goed hebt geregeld is de kans op een inbraak al aanzienlijk verlaagt aangezien het ‘meer inspanning zal kosten dan een inbraak bij de buren.’ Het is misschien hard, maar wel de praktijkervaring. Een inbreker kiest de makkelijkste weg of in dit geval; het makkelijkste huis van de straat.

Mocht een inbreker toch zijn uiterste best doen en de woning betreden dan is het handig als jij je meeste waardevolle spullen achter slot en grendel hebt staan.

Leg ook geen reservesleutel buiten onder de deurmat of plantenpot. Zorg voor een gecertificeerde sleutelkluis en monteer deze aan de buitenzijde van de woning.

Het is ook geen verkeerd idee om een ‘nep kluis’ te plaatsen op een zichtbare plek in de woning om een inbreker op het verkeerde been te brengen.

TIP 3Schuifpui

Prachtig zo’n glazen schuifpui, een sieraad voor elk huis. Veel lichtinval en een prachtig zicht in de tuin. Veilig, daarentegen, is een schuifpui niet maar daar hebben wij een oplossing voor.

Zorg ervoor dat je in het schuifgedeelte een houten of metalen balk kan kan leggen die precies in het schuifgedeelte van de pui valt. Een beetje geroutineerde inbreker heeft geen kind aan een schuifpui die niet op bovenstaande wijze extra wordt beveiligd.

Het glas van de schuifpui is ook te beveiligen tegen het inslaan. Hiervoor is het window safety shield de beste oplossing!

TIP 4Slaapkamer

Een slaapkamer is een van de eerste plaatsen waar een inbreker zoekt omdat deze meestal niet afgesloten zijn. Liggen er juwelen of computers of pads, geld wellicht of bankpassen? Alles van waarde dat makkelijk kan worden weggenomen moet verplaatst worden naar een plek die niet zo voor de hand ligt.

Te denken valt aan de wasruimte voor bijvoorbeeld juwelen of spaargeld in de babykamer. Inbrekers zullen daar niet snel kijken omdat het niet logisch is. Onverwachts handelen kan jezelf een hoop verlies besparen

Vermijd dus plekken die meteen worden gecheckt zoals matrassen, fotolijsten en dergelijke. Sommige inbrekers geven niet op voordat ze iets vinden van waarde. In dat geval zou je nep juwelen kunnen leggen in een juwelendoos onder je bed. Een inbreker neemt niet de tijd om op echtheid te controleren, een prachtige dekmantel dus!

Hoe kunnen we je helpen?

Informatie nodig voor optimale beveiliging? Vraag een gratis consult bij ons aan!

Meer advies nodig van een van onze professionals?

Kom met ons in contact voor een gratis consult!